အနီေရာင္အသား ကန္႔သတ္စားၾကပါ
-
17 July 2013 |
ေလ့လာခ်က္
အသစ္တစ္ခုအရ အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္ေနၿပီလို႔ ေရာဂါ အမည္တပ္ မခံရခင္ တုန္းက အနီ
ေရာင္အသားမ်ားႏွင့္ အသင့္စားသံုး ရန္ စီမံထားေသာ ၾကာရွည္ခံ အစား
အစာမ်ားအား အမ်ားဆံုး စားသံုးၾက သူေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေန ေၾကာင္းေျပာၿပီး
ေနာက္ထပ္ ၈ ႏွစ္ ေလာက္သာ အသက္ရွည္ေၾကာင္း ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။အတၱလႏၱာရိွ
အေမရိကန္ ကင္ဆာ အဖြဲ႕အစည္းမွ ေခါင္းေဆာင္ Dr. Marjorie ၏ ေျပာျပခ်က္အရ
"ဤေတြ႕ရွိခ်က္ဟာ အနီေရာင္ အသားႏွင့္ ၾကာရွည္ခံေအာင္ စီမံ ထားေသာ
အစားအစာမ်ားကို စားသံုး ရာမွာ ကန္႔သတ္ရန္ ညႊန္ၾကားခ်က္ မ်ား လိုက္နာဖို႔
အေရးႀကီးတယ္" လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဤေလ့လာ သုေတသန ျပဳခ်က္ ကို ၁၉၉၂ ခုႏွစ္ႏွင့္
၁၉၉၃ ခုႏွစ္ အတြင္း ကင္ဆာေရာဂါမရွိတဲ့ အေမရိ ကန္ႏိုင္ငံသားေပါင္း ၁၈၄ယဝ၀ဝ
ဦးအား စစ္တမ္းေကာက္ခဲ့ရာမွ ေတြ႕ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ Dr.Mc Cullough ၏
ေျပာျပ ခ်က္အရ "ကြ်န္ေတာ္တို႔က သက္ သတ္လြတ္စားဖို႔ ေျပာေနျခင္းမဟုတ္ ပါ။
အသား အမ်ားႀကီး (ဥပမာ- တစ္ခါစားလွ်င္ အနီေရာင္အသား ၅ တံုး၊ ၆
တံုးထက္ပို၍စား) စားသံုးတဲ့ သူေတြဟာ ႏွစ္ၾကာလာတာ နဲ႔အမွ် အူမႀကီးကင္ဆာ
ျဖစ္လာႏိုင္စရာ ရွိပါ တယ္" လို႔ ရွင္းျပပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment